Dagboek DBS

Overweeg je een DBS-operatie?
In Dagboek DBS lees je de verhalen van lotgenoten. Zij en hun mantelzorgers vertellen over hun ervaringen met Deep Brain Stimulation.

Dagboek DBS is een boek in gewone mensentaal voor wie op de een of andere manier betrokken is bij de ziekte van Parkinson of er iets over wil lezen, maar niet meteen zin heeft in al te zware kost, al zijn de ervaringen die in het boek worden gedeeld stuk voor stuk indrukwekkend.

Monique Berkelmans en Corine van Esch: “Wij schreven het boek dat wijzelf hebben gemist”

ISBN 978-90-831732-4-5
Eerste druk

Auteurs: Monique Berkelmans en Corine van Esch
Illustraties: Micky Dirkzwager, Buro BRAND
Vormgeving: Herman Dijenborgh, Beyond Illusions

 19,95

Beschrijving

De schrijfsters hebben een aantal lotgenoten (ervaringsdeskundigen) gevraagd op te schrijven hoe zij bepaalde aspecten van het proces hebben beleefd. Hun verhalen vormen een belangrijk deel van het boek. Ze zijn dusdanig geknipt en geplakt dat de lezer een goed beeld krijgt van de ervaringen van patiënten van verschillende leeftijden, met verschillende parkinsonklachten, in verschillende ziekenhuizen. Daarnaast vertellen partners, familie, vrienden en andere mantelzorgers, hoe zij terugkijken op deze, vaak ingrijpende periode.

Bijna alle parkinsonpatiënten vragen zichzelf vroeg of laat af of DBS iets voor hen is. Dat is meestal in de fase van de ziekte waarin de pillen vervelende bijwerkingen veroorzaken of niet goed meer werken. Er moet dan een aantal vragen worden beantwoord als: Hoe gaat een hersenoperatie in z‘n werk? Hoe werkt een DBS precies? Wat is de impact van een DBS op mijn functioneren? Op mijn leven?

In het Dagboek DBS komen al deze vragen aan bod. De vaak indrukwekkende, persoonlijke verhalen maken het tot een bijzonder, haast intiem (dag)boek.

Skip to content