Parkinson Doeboek deel 1

Het succesvolle eerste Parkinson Doeboek met praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen voor mensen met Parkinson en hun naasten.

Paperback € 23,50
Ebook € 14,95

Inkijkexemplaar

 14,95 23,50

Er is moed voor nodig om de diagnose Parkinson onder ogen te zien. Het Parkinson Doeboek geeft handreikingen om er mee om te gaan. Het richt zich op die gebieden waar je zelf invloed op uit kan oefenen. Het boek bevat veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen voor mensen met Parkinson en voor de mensen uit hun naaste omgeving. Veel onderwerpen zijn ook van toepassing voor mensen met andere chronische ziekten. Er is veel ruimte voor het behoud van eigen kracht en welbevinden.

Bij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid. Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners. Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een ‘doeboek’: het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

ISBN 9789083173207
Heruitgave
Verschijningsdatum 1 juli 2021
128 pagina’s
Formaat 210 x 210 x 10 mm
Gewicht 324 gram
Met illustraties

Auteur: Josca Bos
Redactie: Arjaan Hijmans van den Bergh / Frans van der Heijden
Vormgeving: Herman Dijenborgh
Uitgever: Uitgeverij Abessijn

Uitvoering

Ebook, Paperback

Beoordelingen

  1. Anoniem

    Revalidatiearts: “Josca Bos beschrijft op een beeldende en herkenbare manier de fasen in de ziekte van Parkinson. Ze put uit haar eigen ervaringen, die van andere patiënten en wetenschappelijke kennis. Veel klachten en kenmerken van de aandoening en de gevolgen voor het dagelijks leven passeren de revue. Het boek onderstreept hetgeen bij de revalidatie aan de orde komt en biedt diverse bruikbare handvatten.”

  2. Anoniem

    Ergotherapeut: “Ik vind het boek bewonderenswaardig! Het behandelt, vanuit een respectvolle houding, heel mooi de niet-motorische gevolgen Parkinson. Josca is ervaringsdeskundige, dat maakt de inhoud extra krachtig!”

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *