Parkinson Doeboek deel 1

Het succesvolle eerste Parkinson Doeboek met praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen voor mensen met Parkinson en hun naasten.

Paperback € 23,50
Ebook € 14,95

 14,95 23,50

Beschrijving

Er is moed voor nodig om de diagnose Parkinson onder ogen te zien. Het Parkinson Doeboek geeft handreikingen om er mee om te gaan. Het richt zich op die gebieden waar je zelf invloed op uit kan oefenen. Het boek bevat veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen voor mensen met Parkinson en voor de mensen uit hun naaste omgeving. Veel onderwerpen zijn ook van toepassing voor mensen met andere chronische ziekten. Er is veel ruimte voor het behoud van eigen kracht en welbevinden.

Bij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid. Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners. Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een ‘doeboek’: het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

ISBN 9789083173207
Heruitgave
Verschijningsdatum 1 juli 2021
128 pagina’s
Formaat 210 x 210 x 10 mm
Gewicht 324 gram
Met illustraties

Auteur: Josca Bos
Redactie: Arjaan Hijmans van den Bergh / Frans van der Heijden
Vormgeving: Herman Dijenborgh
Uitgever: Uitgeverij Abessijn

Skip to content