Parkinson Doeboek deel 2

Paperback € 23,50
Ebook € 14,95

Inkijkexemplaar

 14,95 23,50

Het Parkinson Doeboek voor zorgverleners daagt zorgverleners uit om te kijken naar alles wat zich afspeelt in het begeleidingsproces van mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. Met behulp van ervaringen van mensen met parkinson én van zorgverleners wordt een realistisch beeld geschetst van de dagelijkse praktijk. Betrokkenheid en compassie spelen in al die ervaringen een belangrijke rol. Je als mens begrepen en vertrouwd voelen blijkt daarbij steeds weer de grootste wens; hoe een zorgverlener zich opstelt in het contact is van groter belang voor de waardering dan eventuele deskundigheid. Er waren echter ook verhalen over botsende verwachtingen, onduidelijkheden en je niet begrepen voelen. Mensen met Parkinson doen dan ook een oproep aan hun zorgverleners: “Je kunt me pas helpen als je me écht ziet. Als je luistert naar mijn verhaal, als je aanvoelt wat er níet gezegd wordt. Kortom, als je mij begrijpt!”

ISBN 9789083173214
Eerste druk
Verschijningsdatum 29 oktober 2021
108 pagina’s
Formaat 210 x 210 x 10 mm
Met illustraties

Auteur: Josca Bos
Redactie: Dominique Prins-König
Vormgeving: Herman Dijenborgh
Uitgever: Uitgeverij Abessijn

Uitvoering

Ebook, Paperback

Beoordelingen

  1. Anoniem

    Neuroloog: “Dit nieuwe boek is geschreven vol compassie en respect, voor zowel mensen met de ziekte zelf als voor het team van zorgverleners dat probeert de mensen met parkinson te ondersteunen. Dit boek is echt de moeite waard voor iedere zorgvelener die passie heeft om mensen met parkinson optimaal te begeleiden. Het doorlezen van dit boek motiveerde mij in ieder geval nog meer om optimaal te luisteren naar die unieke mens aan de andere kant van het bureau, en om mijn rol als zorgverlener zo goed mogelijk vorm te geven.”

  2. Anoniem

    Coördinator zorgverbetering: “Josca weet op praktische en herkenbare wijze weer te geven wat allesbepalende factoren zijn in een zorgrelatie. Gezien en gehoord worden, zodat echt contact en verbinding kan ontstaan. Herkenbaar, en toch zullen vele lezers moeten erkennen vaak de eigen agenda te volgen. De zorgprofessional wordt uitgedaagd tot reflectie en krijgt daarbij praktische handvatten. Josca draagt met haar boek wezenlijk bij aan een betere zorg voor mensen met parkinson.”

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *