Ommetjes door het parkinsonbrein

ISBN 9789083173290
Heruitgave
108 pagina’s
Formaat 290 x 290 x 15 mm
Gewicht 975 gram
Met illustraties

Auteur: Marina Noordegraaf

 29,99

Beschrijving

Ommetjes door het parkinsonbrein is een zelfhulpboek voor en door mensen met parkinson en hun naasten. Met dit boek worden mensen in staat gesteld de obstakels in het denken die hen het meest in de weg zitten te benoemen, discussies gefaciliteerd over een relatief onzichtbaar onderwerp, mensen geïnspireerd de omwegen van hun lotgenoten uit te proberen, geïnformeerd en bewustwording gestimuleerd. De denkobstakels en omwegen zijn opgehaald als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek: De COPIED studie. COPIED staat symbool voor van elkaar leren door elkaar te kopiëren.

Dit boek is bedoeld om op je gemak door te bladeren, om open te laten liggen op een bladzijde die jou aanspreekt, om te bespreken met de mensen die je lief hebt, om mee te nemen naar je zorgverlener, om te laten slingeren en dan te kijken wat er gebeurt als anderen het zien liggen. Het is bovenal bedoeld om denkobstakels bij parkinson zo zichtbaar te maken dat de onzichtbaarheid ervan geen obstakel op zich meer is.

De kaarten die je bij dit boek krijgt, zijn een eerste bescheiden uitwerking van de wens die meerdere keren langs is gekomen. Kan ik iets aan mijn omgeving uitdelen om begrip te faciliteren? De kaarten combineren steeds een beeld met een uitleg en/of verzoek. In de afbeeldingen twee voorbeelden hiervan.

Zijn de kaarten op? Je kunt ze downloaden en uitprinten via www.copiedstudie.nl of hier bestellen.

Skip to content