Ommetjes door het parkinsonbrein

ISBN 9789083173290
Heruitgave
108 pagina’s
Formaat 290 x 290 x 15 mm
Gewicht 975 gram
Met illustraties

Auteur: Marina Noordegraaf

Inkijkexemplaar

 29,99

Ommetjes door het parkinsonbrein is een zelfhulpboek voor en door mensen met parkinson en hun naasten. Met dit boek worden mensen in staat gesteld de obstakels in het denken die hen het meest in de weg zitten te benoemen, discussies gefaciliteerd over een relatief onzichtbaar onderwerp, mensen geïnspireerd de omwegen van hun lotgenoten uit te proberen, geïnformeerd en bewustwording gestimuleerd. De denkobstakels en omwegen zijn opgehaald als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek: De COPIED studie. COPIED staat symbool voor van elkaar leren door elkaar te kopiëren.

Dit boek is bedoeld om op je gemak door te bladeren, om open te laten liggen op een bladzijde die jou aanspreekt, om te bespreken met de mensen die je lief hebt, om mee te nemen naar je zorgverlener, om te laten slingeren en dan te kijken wat er gebeurt als anderen het zien liggen. Het is bovenal bedoeld om denkobstakels bij parkinson zo zichtbaar te maken dat de onzichtbaarheid ervan geen obstakel op zich meer is.

De kaarten die je bij dit boek krijgt, zijn een eerste bescheiden uitwerking van de wens die meerdere keren langs is gekomen. Kan ik iets aan mijn omgeving uitdelen om begrip te faciliteren? De kaarten combineren steeds een beeld met een uitleg en/of verzoek. In de afbeeldingen twee voorbeelden hiervan.

Zijn de kaarten op? Je kunt ze downloaden en printen via www.copiedstudie.nl of hier bestellen.

The book is also available in English. Order “Detours through the Parkinsonian Brain” here.

Beoordelingen

 1. admin

  Het bijzondere is dat ik niet bang ben voor dit boek, want voor de meeste boeken over parkinson ben ik toch een beetje bang. Maar dit boek troost, helpt en stelt gerust. Dat begint al bij de prachtige illustratie op de voorkant; het is een vriendelijk boek, zonder oordeel of advies. De ontwapenende tekeningen en teksten van Marina en de woorden van mensen met parkinson, maken het onzichtbare en het kwetsbare heel voorzichtig zichtbaar. Voor mezelf en voor mijn naasten. “Ommetjes door het parkinsonbrein” is bovendien gebaseerd op gedegen onderzoek. Wat mij betreft ligt dit boek binnenkort op de 52.000 keukentafels van de mensen met parkinson in Nederland

 2. admin

  Het boek ligt bij ons op de koffietafel en heeft al tot een paar gesprekjes geleid. We hebben het er vanmorgen over gehad hoe je de (klein)kinderen vertelt waarom opa en oma zich af en toe wat vreemd gedragen.

 3. admin

  Wat een fantastisch boek! lk ontving het na een activiteit met vrienden, waardoor ik vanmiddag alleen huishoudelijke activiteiten had gepland. Nu, de was wachtte, de strijkbout wilde strijken en de vaat riep… Maar ik las en las en las tot het boek uit was… Wat een mooi werk en wat een geweldige manier om onderzoeksresultaten over te dragen! Speels én informatief, herkenbaar èn nieuw. Met tot slot dat prachtige gedicht dat mij echt
  raakte. Dankjewel voor dit bijzondere boek (dat ik zeker nog heel vaak zal openen)! En nu dus was, strijkbout en vaat…

 4. admin

  Ontzettend bedankt voor het prachtige boek dat je hebt gestuurd. Ik heb het in grote lijnen doorgekeken en ga het vervolgens nog een keer aandachtig doorlezen. Het is nu al één grote herkenning. Ik ben er heel erg blij mee. Knap zoals het vorm heeft gekregen!

 5. admin

  Ik heb het boek ontvangen en het is niet alleen heel mooi geworden, maar er staan ook veel en heel goede tips in. Ik heb de diagnose in 2014 gekregen, dus mijn partner en ik zijn al enigszins “ervaren”, maar er staat nog genoeg interessants in voor ons allebei.

 6. admin

  Ik heb het boek in goede orde ontvangen. Het overtreft al mijn verwachtingen; wat een prachtig boek en wat een werk om dit allemaal zo helder en gestructureerd op papier te krijgen. Behalve dat ik er zelf mee aan de slag zal gaan, zal ik het zeker ook laten lezen door mensen uit mijn omgeving.

 7. admin

  Het boek is gisteren gearriveerd. Wat een super lay-out en heel veel infomatie. Ik ga er echt voor zitten!

 8. admin

  Gisteren ontvingen we de ‘pizzadoos’ met het waanzinnig mooie boek. Ik heb er doorheen gebladerd en mijn eerste indruk is dat ik er als ‘naaste’ er beslist tips uit kan halen. Ik hoop dat mijn man zich er toe kan zetten om er af en toe ook eens door te bladeren. Al zou hij me op deze manier alleen maar kunnen duidelijk maken waar hij tegenaan loopt. Hopelijk brengt het gesprekken op gang, kunnen begrip voor elkaar opbrengen en helpt het om de toekomst een beetje beter aan te kunnen. Complimenten over de vormgeving. Nogmaals dank dat we dit boek mochten ontvangen.

 9. admin

  Hartelijk dank voor het fraaie boek over ommetjes door het parkinsonbrein. Wat mijzelf betreft, als mantelzorger zijn veranderingen in het denken een van de lastigste aspecten van de veranderingen in je relatie die parkinson met zich brengt. Ik ga samen met mijn naaste dit boek doornemen om weer andere wegen te vinden om samen een gelukkig leven te hebben. Gelukkig vinden we nog steeds genoeg zaken die ons levensvreugde geven, maar we kunnen zeker leren van anderen. Sommige mensen kunnen erg creatief omgaan met veranderingen!

 10. admin

  Vandaag JOUW boek ontvangen! Het is prachtig! Wat een mooi formaat, heldere overzicht, duidelijke uitleg en geweldig al die schema’s, en de prachtige tekeningen en toelichtende illustraties : chapeau 🎩
  👏👍👏👍👏👍👏👍👏👍👏
  Fantastisch ook de ingezonden lievelings-ommetjes! Leuk en fijn het extra bedank kaartje voorin het boek ❣ Ontzettend veel dank voor al jouw werk en onderzoek. Ik vond het een eer om eraan mee te doen 🙏
  Veel succes verder!

 11. admin

  Tring, daar stond meneer Post.nl voor de deur met…………..Het boek! Tranen van ontroering lopen over mijn wangen. Ik ben zo onder de indruk van het boek. Alles, werkelijk alles is zo mooi: vormgeving, illustraties, tekst, kaartjes, bedankje…… Diep, diep respect voor jou! Ik ben je dan ook zeer dankbaar.
  Een geweldig boek om te laten zien en bespreken met onze kinderen en anderen. Voor jou zal het bijzonder zijn dat er nu, na een intensieve tijd, het resultaat voor je ligt. Na zoveel denkwerk, overleg en meer. Je mag er enorm trots op zijn. Ik denk ook dat je er nu nog geen idee van hebt, hoe dit boek met gejuich ontvangen zal worden door mensen met Park, hun naasten, zorgverleners en anderen.
  Marina, een diepe, diepe buiging speciaal voor jou.

 12. admin

  Wouh Om het boek al te krijgen in een vierkante Doos is al een feestje en dan maak je, de Doos open en dan komt er een vrolijk gekleurd boek uit. Daar word ik vrolijk van. Heb er even in gebladerd en ik hou het wouh gevoel.mijn hoofd is nu vol maar ik ga zeker dit boek snel lezen in een stille ruimte.

 13. admin

  Wat een aangename verassing toen de bel ging en de postbode 2 paketten gaf 1 was een bestelde klok en het 2e was dacht ik een besteld geschenk voor een verjaardag. Vreugdevol moment bij het openmaken van de doos. Het boek Ommetjes.
  Hartelijk dank hiervoor ook namens mijn man. We gaan deze zeker in ons leven integreren en anderen aanmoedigen dit boek aan te schaffen.

 14. admin

  Wat een prachtig boek. Niet alleen het design maar vooral ook de inhoud. Vele ommetjes maken het voor de patiënt en zijn/ haar omgeving duidelijk wat er gebeurt en hoe daarmee om te gaan. Een boek voor jong en oud.

 15. admin

  X is dolenthousiast over het boek, ik moet het zo ongeveer uit zijn handen rukken als er iets anders moet gebeuren.

 16. admin

  Dankjewel voor het fantastische boek met omweggetjes voor het denken. Het ziet er zo mooi en verzorgd uit. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? En nu te koop voor een prikkie…. Het is veelomvattend, goed onderbouwd en aansprekend door alle geweldige animaties. Ik ga het met veel plezier en goed vertrouwen inzetten binnen de ergo behandeling en binnen de scholingen van ParkinsonNet.

 17. admin

  Maar wat een mooi boek heb jij ontwikkeld. Zo mooi, waarde vol. Ik ga je boek in zetten en promoten bij de cliënten waar ik op huisbezoek kom, als
  parkinsonverpleegkundige in de thuiszorg. Mijn grote complimenten.

 18. admin

  Marina Noordegraaf. Bedankt voor t prachtige boek. Het ziet er mooi uit. Duidelijke letters. Ik ga ‘t snel lezen.

 19. admin

  Briljant boek!

 20. admin

  Prachtig boek, boordevol tips.

 21. admin

  Ik kreeg het cadeau en het is geweldig

 22. admin

  Jullie mogen trots zijn om zo’n mooi boek uitgebracht te hebben. Ik en mijn partner zijn er blij mee. Dank je wel

 23. admin

  Prachtig boek geworden Marina Noordegraaf zowel qua inhoud (leerzaam) als qua vormgeving (lust voor t oog, genieten)

 24. admin

  Wat een mooi cadeau! Dankjewel Marina. Fantastisch resultaat. Ik ben onder de indruk van zoveel creativiteit en doorzettingsvermogen. Ik ga de ommetjes zeker gebruiken.

 25. admin

  Ook ontvangen. 👍. Als partner vind ik het fijn zoveel bevestiging te krijgen van alle grote en kleine geestelijke ongemakken. Velen kennen alleen het fysieke deel van Parkinson. En meteen suggesties hoe hier samen zo comfortabel mogelijk mee om te gaan. Dank voor de inhoud en voor dit prachtig vormgegeven boek.

 26. admin

  Marina Noordegraaf heeft een heel bijzonder boek uitgebracht, vol tips over hoe om te gaan met cognitieve problemen bij Parkinson. Ik had er veel van verwacht, maar dit creatieve produkt is nog mooier dan ik me tevoren had ingebeeld, door de rijkdom aan illustraties van haar hand. Kunst op recept! #parkinson #denken Parkinson Vereniging ParkinsonNL

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *